Västra Hamnen i Malmö

 

 

 

Espressotest

Nyheter

Böcker

 

 

 

 

Böcker om choklad

Här är några böcker om choklad för dig som vill veta mer.

The new taste of Chocolate

Denna bok rekommenderar jag verkligen till dig som vill veta mer om:

  • de olika chokladbönorna
  • hur choklad tillverkas
  • chokladens historia

Boken är skriven på engelska och behandlar ämnet choklad ur ett amerikanskt perspektiv. Om du kan stå ut med detta, så är boken verkligen att rekommendera.

Läs mer om boken här: The new taste of Chocolate.

Chokladfabriken

Chokladfabriken innehåller det mesta man behöver veta om choklad: Hur den tillverkas, dess ursprung och olika smaker. Vi får till exempel veta hur man bäst vårdar choklad i hemmet och varför mörk choklad är som "fransk film".

Läs mer om boken här: Chokladfabriken

Choklad - det ljuva livet

Denna bok handlar om chokladens historia, om beredning och kvalitet och om de berömda tillverkarna Valrhona, Godiva, Lindt & Sprüngli med flera. I bokens receptdel hittar du läckra anrättningar som chokladpasta, varm chokladsufflé och chokladtryffelglass. Boken ingår i serien "Ljuva Livet". De övriga böckerna handlar om Whisky, Champagne, cigarrer, parfym och kaffe.

Beställ boken här: Choklad - det ljuva livet.

En liten bok om choklad

Beställ boken här: En liten bok om choklad.

Chokladpassion

I Chokladpassion har Jan Hedh sammanställt sitt stora kunnande om chokladhantering. Han delar frikostigt med sig av de många recept, idéer och tips som han har samlat under sitt långa yrkesliv. Här finns recept på chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårtor, pajer, och bakelser, brûléer, mousser och bavaroiser, varma chokladdesserter och läckra chokladdrycker. Ja, till och med förslag och recept på varmrätter med choklad som krydda. Alla recept har utförliga steg för steg-anvisningar och vid behov tips om var sällsynta råvaror kan inköpas.

Författaren lär ut tekniker och ger detaljerade anvisningar om hanteringen av choklad, allt för att vi skall uppnå bästa möjliga resultat. Han ger också råd om hur choklad kan avnjutas på olika sätt.

Inledningsvis får läsaren bekanta sig med chokladens fascinerande historia och läsa om de viktigaste momenten vid chokladtillverkningen.Boken riktar sig till såväl en bredare allmänhet och chokladälskare som till fackfolk inom konditori- och restaurangnäring.

Beställ boken här: Chokladpassion.

Laga o njut choklad

Även hos de värsta hälsofanatikerna tycks viljestyrkan smälta bort när man nämner choklad. I den här boken finner du de mest oemotståndliga idéer för desserter, kakor och konfektyr. Över 70 recept presenteras med enkla steg-för-steg-instruktioner. Ett måste för alla chokladälskare! 

Beställ boken här: Laga o njut choklad.

Chokladfrestelser

Godis, kakor, tårtor och drinkar

Choklad är en oslagbar smaksättare och en njutning för alla som gillar sötsaker. För den passionerade chokladälskaren presenteras här 30 frestande recept på godis, kakor, muffins, tårtor, efterrätter och glass - varm choklad för kalla nätter och kylda chokladdrinkar för heta sommardagar.

Linda Collister är en passionerad chokladälskare. Hon har skrivit ett antal kokböcker bland annat ytterligare en om choklad som heter Chocolate Baking och två kokböcker om bakning The Baking Book och The Bread Book - och alla tre blev internationella bestsellers . 

Beställ boken här: Chokladfrestelser.

 

Feedback

Kommentarer? Skicka ett mejl till lars@bizzbook.com !

Vill du fördjupa dig ännu mer i ämnet choklad?

Copyright © 2003 Lars Tufvesson, All rights reserved.

 

Hemlighet 1:
Varför 75% ofta är godare än 85%

Hemlighet 2:
Hur du hittar den godaste chokladen

Hemlighet 3:
Hur du överraskar dina vänner med choklad i maten

Hemlighet 4:
Hur du går ner i vikt genom att äta choklad!

Hemlighet 5:
Hur du undviker lyxchoklad som inte är bra

Hemlighet 6:
Imponera på dina vänner genom att berätta hur choklad blir till

Hemlighet 7:
Skillnaden mellan praliner och tryfflar som du måste känna till

Böcker om choklad

Feedback

Version för utskrift