Västra Hamnen i Malmö

 

Nyheter

Karta

Diskutera

Promenader

Bostad

Länkar

Bästa bilderna

 

 

Besök även:
BizzBook
eBöcker om eBusiness

 

 

Har du en nyhet eller annan information som borde finnas här? Kontakta lars@bizzbook.com!

 

Hur många bilar får det plats på en gågata? Kolla här!

Boktips: Västra Hamnen i Malmö

Bo01-staden

Alldeles vid havet, ett stenkast från storstadens kärna, ska den nya staden byggas. En hållbar stad. Hur förvandlar man ett stycke vindpinad fabriksmark till en boplats? Det här är boken om de tankar och idéer som väcktes av utmaningen. Arkitekterna Jens Lindhe (foto) och Jens Bertelsen (grafisk form) står bakom en lång rad uppmärksammade böcker om arkitektur och konst i Danmark.

 

Boktips: Mat

Skånska matmästare - hälsningar från Malmö Källarmästarklubb

Matskribenten Eja Nilsson har gjort en rundresa i Malmö med omnejd, träffat krögare och tecknat ner deras välsmakande recept. Salt&Brygga beskrivs som en nyöppnad finkrog i fashionabla Västra Hamnen. I boken hittar man foton i färg och svart-vitt av Tine Guth Linse. Boken innehåller ett sextiotal recept men även krögarnas smarta tips för hemmamatlagaren.

Boken innehåller 8 sidor om Salt&Brygga, och bjuder på följande recept från restaurangen:

  • Fisk- och skaldjursgryta
  • Parmesan- och grönsakstårta
    • Varm sallad
    • Örtyoghurt
  • Pecannöts- och lönnsirapspaj
    • Citrussallad

Ät o njut med Slow Food

Carlo Barsotti. 224 sidor med recept. (Salt&Brygga har fått ett Slow Food diplom.)

Boktips: Malmö

Guide till Malmös arkitektur

Malmö har en arkitekturskatt som länge varit alltför lite uppmärksammad. Denna bok presenterar med text, nya färgfotografier och ritningar mer än 250 byggnader, bostadsområden och parker i Malmö.

 

Upptäck naturen! : en guide till Malmötraktens smultronställen

Blomberg, Per Upptäck naturen Naturguide för malmötrakten. Pocketguide med syfte att öka kunskapen om naturen och att visa vägen till naturen. I guiden finns naturvårdsprogram, kartor som visar naturområdens utsträckning och beskrivning hur man når utflyktsmål med cykel och kollektivtrafik.

 

Malmö, en stad i världen

Malmö är en stad i förvandling. Öresundsbron kommer att göra staden till Sveriges port mot Europa. Bobby Andström, en av våra mest etablerade och uppskattade Sverigeskildrare, själv bosatt i Skåne sedan många år, tar oss med på upptäcktsfärd och berättar om en modern stad med en dramatisk historia. Boken är illustrerad med ett åttiotal färgbilder. Texten återges även på engelska och tyska.

 

Malmöbilder

Malmöbilder. J R Hain AB. Ca: 264 bilder. Vad gör en stad vacker? Vad gör en stad skön? Hur stor roll spelar detaljerna? Landmärken som man noterar i ögonvrån, men alltför sällan tar sig tid att stanna upp inför. Nu är de fångade av fotografen Pierre Fauvelle´s vakna öga. Boken Malmöbilder är en utgåva på 264 sidor - innehållande mer än 400 bilder. Det omfattande bildmaterialet har fått sin grafiska form av Karsten Leeb-Lundberg. Det är finansmannen och vice styrelseordföranden i G&L Beijer AB, Jan Hain, som ger ut praktverket på eget förlag, J R Hain AB. Utgivarens förhoppning är att i motivvalet samt i kombinatoíon av bild och text få läsaren att stanna upp och få en ny känsla för staden Malmö - en mångkulturell stad i förändring. 1658 författat av Anders Reisnert och Björn Magnusson Staaf. Därefter presenteras bildmaterialet uppdelat i ett antal området Boken inleds med en historisk introduktion av Malmö före och efter såsom "Det gröna Malmö", "Torgen, gatorna och husen", "Kanaler och broar", Kultur och nöjesliv", "Människor", Kyrkor", "Sport och fritid", Hamnarna" och slutligen "Företag och utbildning".

Malmöbilder förr och nu